28 Mart, 2012

Kimseden Bekleme

KİMSEDEN SENİ MUTLU ETMESİNİ BEKLEMİCEKSİN..
KENDİN İÇİN YAŞAMAYI ÖĞRENMELİSİN..
SEN MUTLU EDİYORSUN DİYE İNSANLARINDA SENİ MUTLU ETMESİ
GEREKMEZ..VERDİĞİN KADAR ALAMASSIN BAZEN..
HATTA HİÇ ALAMASSIN..
BAKTIN DÜZELMİYO BİŞİLER OLDUĞU YERDE BIRAKICAKSIN..
VİRGÜL ATA ATA..BELKİ DÜZELİR DİYE DİYE KENDİNİ YİYİP BİTİRMİCEKSİN..
DÜZELMEZ ÇÜNKÜ..
_____D-Ü-Z-E-L-M-E-ZZZZZZZZ_______
meyzem

27 Mart, 2012

Ağladım

SİZ HİÇ PARKTA BİR BANKA OTURUP AĞLADINIZMI..??..
KİMSEYİ UMURSAMADAN..GÖZYAŞLARINIZ AKTIMI..
ÇOK SEVDİM ÇOK..
AMA DEĞERİM KIYMETİM OLMADI DEDİNİZMİ..
NE İSTEDİMKİ NE..DEDİNİZMİ..
AĞLADINIZMI BİR PARKTA..
KİMSEYİ GÖZÜNÜZ GÖRMEDEN..
ETRAFA BAKMADAN..BAŞINIZI ÖNÜNÜZE EĞİP SESSİZCE..
BEN AĞLADIM..DÜN...../meyzem

Hayat Kandırma Beni


SUS HAYAT SUS ARTIK KANDIRMA BENİ..
ELLERİMDE SEVDA NASIRLARIM KANADI ..
SÜRME YARALARIMA SAHTE MERHEMLERİNİ ESKİDEN OLDUĞU GİBİ KANDIRMA BENİ...
MERT DEĞİL SEVEN GÖNÜLLER ..
MERTLİK YOK KANAYAN VİCDANLARDA..
SESSİZCE YAŞAMALISIN ACINI..
KADERE DEĞİL ..İÇİNDEKİ YALNIZLIĞA ..
ÇARESİZLİĞE AĞLAMALISIN..
SANA DEĞİL İSYANIM KENDİME..
BIRAK SAHTE NEŞE VERME ŞU GARİBAN GÖNLÜME..
 BİÇARE GÖNÜL BIRAK KAYIP OLSUN UÇSUN BULUTLARA KARIŞMASIN HİÇ BİR BAHARA.../meyzem

Bir Doğum Günü Hatırası


20-02-2012

Bugün benim doğum günüm..Acısıyla tatlısıyla bir koca yıl daha geride kaldı.
Aynı doğduğum gün gibi diz boyu kar var dışarda tüm şehir bembeyaz örtüsüne bürünmüş..
Annem çok anlatırdı seni doğum yaptığım gün öle bi kış vardıki heryer dondu heryer buzdu der..Hastanede doktor bile yokmuş.
Demekki zemheri ayında doğanlar nasılki kara kışın soğuğundan etkilenmiyorsa hayatın onlara sunduğu ızdıraplardanda fazla etkilenmiyormuş..Daha dayanıklı oluyormuş insan..

Kimler geldi kimler geçti bu koca ömürde bir yıl daha biterken..En sevdiklerim en güvendiklerim yanımda değil şu an.
Ailem..babam..kardeşlerim hepsi uzakta.Çocukken ne güzel doğum günleri kutlardık..Lojmanda otururken lokalde kutlardık böle özel günleri.Tüm arkadaşlarımız toplanırdı çok eğlenirdik.Annem hazırlık yapardı.Arkadaşlarımla sabahtan başlardık lokali süslemeye,teybimimiz vardı müzikler ayarlardık oynamak için gece güzel geçsin diye herşey, çabalardık öle kendimizce..Sonra hediyeler verilirdi .Renk renk kalemler ,pastel boya takımları,oyuncak bebekler..

Bazen evde kutlardık annem ne güzel pastalar hazırlardı akşam toplanırdık..Pastayı keserdim ben.Babam canım babam.Kardeşlerim..aklışlardı beni..hapy birtdey to you derlerdi.Sonra neşe içinde oturur çayımızı içerdik..Meğer ailemle beraber sohbetler ne kadar tatlıymış..ne kadar güzelmiş..

Hiç unutmam ablam bi bebek almıştı kırmızı elbiseli anadolu kızı şalvarlı filan naylon bi bebekti ama o kadar değerliydi ki o bebek yıllarca saklamıştım değişik elbiseler diker o bebeği giydirirdim günlerce..

Kardeşlerim, hediye alamasalar bile mektup yazarlardı doğum günün kutlu olsun abla diye yastığımın altına koyarlardı.Açar okurdum günlerce saklardım..Hele bir sene ablam bi hatıra defteri almıştı mavi üstü kuğu resimli evleninceye kadar belki 15 sene sakladım o defteri hep bakar bakar ağlardım içine anılarımı yazardım ne güzel günlerdi..

Doğum günleri bi başka kutlanırdı bizim evde..çok neşeli olurdu herkes..o gün özel bi gündü bizim için..akşam herkes şık giyinir masa başında olurdu.İnsan bilemiyo elindekinin kıymetini belki hep böle devam edip gidicek sanıyosun..Zamanla elinden uçup gidenlere bakınca anlıyosun ne değerli hazine varmış meğer elinde belki kıymetini bilmedik.Belki yaşamayı bilmedik.Belki yaşadık zaman az geldi.Belki yaşanacaklara zaman yetmedi.

Aynada bakınca insan kendine aman diyosun zaman ne çabuk geçmiş.Akıvermişte saçlarımıza aklar doluvermiş..
Şimdi herkes ayrı bi şehirde..Babam hiç geri gelmeyecek bi yerde..Hani derlerya giden çok memnunki yerinden geri dönen yok seferden diye aynen öle..Geri dönülmeyen bi yola gitti babam..O olmayınca zaten herşey eksik herşey yarım kaldı sanki..
Kardeşlerim okudular hepsi gurbette, kapının ardı gurbet oluyo işte..Ne kadar telefonla arasalar her an yanımda olsalar bile yanıbaşında gibi olmuyo hiç bişi..Can cana, kana kana oluyosun ama yan yana olamıyorsun malesef.

Artık sanalda kutluyorum doğum günlerimi.Forumlider zamanı ,karar org,forumbox dönemleri..Forumlardada ayrı bir zevktir doğum günü kutlamak..Sabah kalkar bakarsın kimler ne yazmış diye.Bol resimler neşeli neşeli gifli yazılar..iyiki doğdun meyzem mesajları..Dersin ne güzel unutmamışlar benii..Halbuki forumlarda bi sistem vardır herkese bildirilir özel günler.
Yani herkes mecburen senin doğum günün oldunu bilir..Neşeli neşeli yazılar komik sözler takılmalar şakalar ayrı bi güzeldir forum dünyasında doğum günü kutlamak. Her şey güzeldi herşey unutulmaz bi anı olarak kaldı ..Forum dünyası bitti malesef facebook çıkınca o güzeliklerde mazide kaldı.

Sonra facebookta başladık kutlamaya yüzlerce mesaj gelir çok sevinir çokk mutlu olursun..Resimler videolar atılır sana senin için der dostlar seni hiç unutmazlar sende onlara mesaj yazarsın gönüllerini alırsın iyiki varsınız dersin.Gerçekten iyiki var bu dostlar.Yan yana olamasak bile gönüller bir gerçekten..Acı tatlı o kadar çok şey paylaşılıyo ve yaşanıyoki..İyiki varsınız derken bile insan içten yürekten söylüyor.

Ama..Ne kadar sanalda mutlu olursan ol.Yinede gözün telefonda kalıyo kimler mesaj atar kimler beni hatırlar diye umuyosun bekliyosun..Bazen en sevdiklerin seni unutur..sen unutmassın hiç bir zaman.önem verirsin böle değerli günlere öle yetişmişsindir çünkü..beklersin..beklersin ölee..../meyzem

Bir Yara Bir Ömrü Nasıl Kanatır


Vakti zamanında bir parkta büyük bir çınar ağacı varmış.Öyle vakur ve ihtişamlı dururmuşki gelip geçenler ona hayran kalır onun büyük gövdesinin altına sığınır ,ona sırtlarını dayarlarmış.
Güven verirmiş çınar ağacı çevresine.Herkes ona sırtını dayarmışda kimse bilmezmiş onunda bir derdi varmıdır.?

Herkes ,baktığı kadarını görür..Solan yapraklarından anlamazlarmış olup biteni.
Önemli olan bakmak değildir baktığını görmektir çünkü..
Günlerden bir gün bu çınar ağacı aniden yıkılıvermiş.
O dimdik duran devasa ağaç, iri kökleriyle toprağa sımkıkı bağlanan, yemyeşil yapraklarıyla hayat dolu görünen çınar; artık yerde yatan bir zavallı durumundaymış.Kimse olan biteni anlamamış yerde yatan çınara şaşkınlık içinde bakakalmış..incelemeler sonunda anlaşılmışki çınar ağacını içten içe yiyip bitiren küçücük bir kurtcukmuş..Bu kurt yavaş yavaş ağacı yiyip bitirmiş..Kendini kemiren kurda karşı fazla dayanamayan ağaç yıkılmış..pes etmiş..

İnsanda bir çınar ağacına benzer aslında..
Son derece vakur, dimdik ayakta durmalıdır hayatındaki insanların ona verdiği güvensizlik ve acılar karşısında ..ölede olmak zorundadır.Çünkü yaşanan her olay karşısında anlarki kendine kendinden başka dost yoktur..Aciz, zavallı,çaresiz kaldığı anları gizler,saklar…Ağladını kimse görsün bilsin istemez.Yalnızdır insan ,yalnız ağlar çoğu zaman.Kalabalığın içinde yalnızdır…Hep güçlü görünmek ister ona muhtaç olan, sorumlulukları olan insanlara karşı , dimdik ayakta olmak zorundadır.Kendini içten içe yiyip bitiren kurtlara karşı tek başına mücadele eder çoğu zaman.Kimseye belli etmez içinde yaşadığı acıları hep mutlu görünür.

Bir yara bir ömrü nasıl kanatır,nerden biliceksiniz..?.. İçten içe kendini yiyip bitiren kurtlara karşı nasıl mücadele eder bir insan nasıl direnir kimse bilemez..Derdi çeken bilir,acıyı yaşayan bilir misali kimse kimsenin ne yaşadını ne çektini bilemez hissedemez.Herkesin derdi kendine büyüktür..Bazı acılar vardır sessiz ve dilsizdir.Kelam yetmez anlatılmaz dile gelmez..Anlatsan bile kimse anlamaz..Kimseye sıkıntını derdini anlatamazsın , anlatmaktan ziyade anlaşılmak istersin çünkü..Anlaşılmam endişesi belkide bizleri asosyal yapıp içe dönük yaşamamıza sebeb oluyordur kimbilir..Zira kendini ifade etmekten ziyade karşısındaki insanların ne anladığı onu ne kadar anlıyabildiği daha önemlidir.Çünkü sen ne kadar anlatırsan anlat,karşındaki insanın anladığı kadarsındır..

Çok şey istemeyiz aslında beklentilerimiz verdiklerimizden daha azdır .Sevmek,sevilmek çokmu zordur.Sevdiğinden emin olabilirsin ama sevildiğinden asla emin olamassın demiş fuzuli..Demekki sevilmek ister insan..Sevildini hissetmek ister.Ensesinde bir ses ,bir nefes duymak ister..Omzunda bir el sıcaklığı ,ona uzanan elden güç almak ister..Azıcık ilgi alaka ,hoşgörü destek olmak ,dostça arkadaşca.Zor anında yanındayım demek..Güleryüz, samimiyet, çokmu zordur riyasız sevmek..Ver elini bırakmam demek..Güç vermek o insana..Derdin varsa yanındayım demek..Onun yüzünü güldürmek çokmu zordur..

Belki yeterince sevgi görsek içimizde bizi yiyip bitiren kurtlara karşı daha güçlü oluruz..Çınar ağacı gibi yıkılıp kalmayız ortalık yerde.Yeterince sevgi, samimiyet, ilgi ve alaka görsek dertleşebilsek çevremizle ..Yanındayım dersinde yanında kimseyi bulamassın çoğu zaman..Uzattığın ellerin boşluğa uzanır.En güvendiğin dağlara kar yağar..Her defasında yıkılır ayağa tekrar kalkarsın..Yaşanan her olay bir tecrübedir aslında..

Haykırmak istersinde susarsın ..Susmak konuşmaktan evladır çünkü..Sessiz çığlığını senden başkası duymaz.Yalnızlına dört duvar şahitlik eder …Birde her nefeste biraz daha seni tüketen bir sigara..Ne yaptım dersin kendi kendine,ben bu dost dediğim insanlara ne yaptım..Az mı verdimde çok şey istedim..Yada verdiklerim yetmedimi.Yüreğimmidir az gelen..Yoksa sevgimmi değersizdir..
../meyzem

24 Mart, 2012

Hayat

HER NE KADAR KAPIDAN ÇIKIP GİTMEK İSTERKEN
EŞİĞİNE TAKILDIĞIM HAYAT
BİRAZ DAHA ÜZERKEN BENİ ...
HAZANA UĞRAYAN KELİMELER GİBİ ÜŞÜYORUM..
ÖMÜR YORGANIM SARMAZ ISITMAZ BENİ..
"""YALNIZLIK""..
BİTİP TÜKENMEYEN YALNIZLIK..
TECRÜBELERLE DOLU ANILARIN TESELLİSİ SAKİNLEŞTİRİRKEN BENİ YAŞAM SOLUKLANMAYA İZİN VERMEYECEK BESBELLİ...
YİNEDE AHH' LARDAN ÇEKTİM ELİMİ

İNTİZAR ETMEM..
ÜMİDİ KESMİŞ KALEMİM..
LAKİN ONA ÜMİTSİZLİĞİ YAZDIRMAYACAK

"O" KALEMİN SAHİBİ..
BEKLEMEKTEYİM BİR AYDINLIK BİR IŞIK ..
KIRIK KALBİME BİR LAHZA DA OLSA TEBESSÜM ...BİR İNŞİRAH..!!!..../meyzem

09 Mart, 2012

Yoruldum

YORULDUM....
HEP MÜKEMMEL OLMAK ZORUNDA KALMAKTAN....
MASKE TAKIP MUTLUYMUŞ GİBİ GÖRÜNMEKTEN..
OLAĞANÜSTÜ BİRİ DEĞİL..
SIRADIŞI BİRİ HİÇ DEĞİL ULAŞILMAZ DA DEĞİL.
HERHANGİ BİRİYİM BENDE..
İÇİNİZDEN BİRİ YANİ SIRADAN...
AZAR AZAR KURURKEN YAŞAM KÖRFEZİM....
NİLÜFERLE SÜSLÜ GÖLETİM BALÇIĞA

DÖNERKEN YAVAŞ YAVAŞ..
OKYANUS MİSALİ ÇOŞAN UMUTLARIM DURULURKEN UMUTSUZCA..
YUTKUNDUM YUDUM YUDUM..
OYSA BEN KARŞILIKSIZ SEVERDİM ..
HİÇ BİŞİ BEKLEMEDEN..

BALIK DERYASI DENİZ GİBİ..
ARTIK YORULDUM..

NE VARSA SEVMEKTEN YANA BENDE..
HEPSİNİ DENİZE VERDİM..

ENGİN DALGALAR ARASINDA BATSIN....
BİR DAHA GÜN YÜZÜNE ÇIKMASIN DİYE.../meyzem